HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Ocak 2019 Cuma - 11:51

Özel tasarımlarıyla sektöre adım attı

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleşen 9. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincisi Kansu Sara’nın hazırladığı Performans Defilesi moda severlerden tam not aldı. 

Özel tasarımlarıyla sektöre adım attı

Gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarını İzmir’den dünyaya sunmasının yanı sıra genç tasarımcıları sektöre kazandıran IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 22 – 25 Ocak 2019 tarihlerinde 13. kez düzenleniyor. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık IF Wedding Fashion İzmir, 2019 – 2020 modasında belirleyici olacak. Fuar kapsamında gerçekleşerek genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedefleyen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın geçtiğimiz yıl ki birincisi Kansu Sara, Performans Defilesi’ni gerçekleştirdi. Kansu Sara, koleksiyonun temasını Oscar Wilde’ın ‘The Nightingale and the Rose’ kitabından aldı.   

Uzun süredir hazırlanıyorum 
Uzun süren tasarım süreci ve 3,5 – 4 aylık bir dikim aşamasından sonra ortaya çıkan 27 parçalık koleksiyonuna “The Nightingale and the Rose” adını veren Kansu Sara, büyük beğeni topladı. Ünlü mankenler Irmak Atuk, Şebnem Schaefer ve Itır Esen başta olmak üzere birçok manken özel tasarımları IF Wedding Fashion İzmir’in beyaz podyumunda sergiledi.  Kansu Sara, “Uzun süredir hazırlanıyorum. Üretim sürecim de 3,5 – 4 ay sürdü. Öncesinde tabi ki tasarım ve geliştirme aşaması vardı. Her aşamada Erol Albayrak çok yardımcı oldu. Güzel bir süreç geçirdim, yoğundu. Son gördüğünüz aslında cilalı hali ama asıl olay perde arkasında. Perde arkası çok emek istiyor. 27 tasarım yaptık. Çok ağır olmayan, daha genç biraz daha cesaretli tasarımlar yaptım. Vizyon olarak böyle devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Gül ve Bülbül’den esinlendim
Koleksiyonunun çıkış hikayesini anlatan Kansu Sara, “Tasarımlarımda Oscar Wilde’ın Gül ve Bülbül hikayesinden esinlendim. Orada bülbül büyük bir aşk uğruna kendini feda ediyor, kendi kanı gülü kırmızıya boyuyor. Onu anlatmaya çalıştım. O yüzden volanlar, tüyler kullandım. Bu şekilde hikayemi anlatmaya çalıştım” dedi.

Öğrenmem gereken çok şey var
Kendi markasını kurmak istediğini ifade eden Kansu Sara, “Öğrenmem gereken birçok şey var. Yurt dışına gitmek de bir yol, kendi işim içinde öğrenmek de bir yol. Öğrenerek devam edeceğim. Umarım Kansu Sara markasını emin adımlarla büyütürüz” ifadelerini kullandı.  

Gün içinde birbirinden özel 3 defile daha gerçekleşti. Kaneviçe firmasının defilesinde Sokak Sanatları Atölyesi’nden canlı tanrı ve tanrıça heykelleri yer aldı. Defileyi takip eden ziyaretçiler uzun süre canlı heykellerin fotoğrafını çekti. Eris Moda’nın 34 parçalık gelinlik defilesinde ünlü mankenler Irmak Atuk ve Şebnem Scheafer tasarımları sergiledi. In Couture firmasının defilesi de göz doldurdu.

 
Göz-Göz Aslan avında!
 
IF Wedding Fashion İzmir’de gelinlere makyaj önerileri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogrusoz 25 Ocak 2019 Cuma 12:19

Kansu Kara hanfendiyi tebrik edelim boyle onemli bir yarısmada birinci oldular.. ayrıca Fuarizmir kurucularını tekrar tebrik edelim ozellikle Aziz başkanı boyle bir tesisi izmir e kazandırdı izmir ekonomisi tekstil ve ticaret yonunden de atağa geçti .izmir, kendi hikayesini çok güzel yazdı dogru yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Ha izmir 'e hikaye yazmaya kalkanlar asıl siz lutfen izmir hikayesini ülkemize tatbik edin de ulkemiz de biraz kalkınsın .. yoksa zaman oyle hızlı geciyor ki akılcılıgı aydınlanmacılığı secen ulkeler oyle ilerleme sıcrama gosteriyor ki aramızdaki fark maalesef her gecen gun artıyor . daha fazla gecikmeyin yazık etmeyin bu ulkeye..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, Uğur Mumcu'yu unutmadı
İzmir'de Gaziemir, Karabağlar, Bornova ve Foça'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
AASSM'de 'iki yaka' bir araya geldi
Bodrum Oda Orkestrası'nın konserine evsahipliği yapan Ahmed Adnan Saygun ...
Asarlık'tan Beethoven dizelerine... İzmir'in mahalle orkestrası sahnede
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeteneği olmasına rağmen maddi yetersizlikler ...
 
Kitaptan elde edilen gelirle ne yapacağını açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 2 bin 500 liraya 1881 adet satılan ...
'Amacımız sektörü canlandırmak'
Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, sektörün önde gelen ...
Çiğli’de sinema şölenine yoğun ilgi
Öğrencilere karne hediyesi olarak her yıl sinema günleri düzenleyen Çiğli ...
 
Güzelbahçe’de bireysel silahlanmaya karşı sergi
Her yıl farklı sanat dallarında yarışmalar düzenleyen Umut Vakfı  23. ...
Yayınevinden açıklama: İlk dakikada tükendi!
Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı Mustafa Kemal kitabının 1881 adet basılan ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva